به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم, یک مطالعه جدید در آمریکا تخمین زده است که بیش از 170 میلیون آمریکایی که در سال 2015 بالغ بودند در دوران کودکی در معرض سطوح مضر سرب قرار گرفته بودند و این امر منجر به کاهش درصد "آیکیو" (IQ) آنها شده است.
پایگاه خبری "گاردین" دراینباره نوشت, محققان از دادههای میزان سرب موجود در خون و مصرف بنزین سربی برای بررسی میزان قرار گرفتن در معرض سرب در دوران کودکی در کشور آمریکا بین سالهای 1940 و 2015 استفاده کردند. آنها دریافتند بهطور متوسط، قرار گرفتن در معرض سرب در اوایل کودکی منجر به کاهش 2.6درصدی در IQ شده است.
در مقالهای که روز دوشنبه در مجموعه مقالات "آکادمی ملی علوم" آمریکا منتشر شد، محققان تخمین زدند که نیمی از جمعیت بزرگسال ایالات متحده در سال 2015 در معرض سطوح سرب بیش از پنج میکروگرم در دسیلیتر قرار گرفتهاند.
دانشمندان دانشگاه ایالتی "فلوریدا" و دانشگاه "دوک" همچنین دریافتند که 90 درصد از کودکانی که در ایالات متحده بین سالهای 1950 تا 1981 متولد شدهاند، سطح سرب خونشان بالاتر از آستانه مجاز ثبتشده توسط CDC است.
بر اساس دادههای "سازمان زمینشناسی" آمریکا، محققان تنها قرار گرفتن در معرض سرب ناشی از بنزین سربی را بررسی کردند؛ شکل غالب قرار گرفتن در معرض از دهه 1940 تا اواخر دهه 1980. بنزین سربدار برای وسایل نقلیه جادهای از دهه 1970 بهتدریج از بین رفت و در نهایت در سال 1996 ممنوع شد.
"مایکل مکفارلند"، دانشیار جامعهشناسی در دانشگاه ایالتی فلوریدا گفت که یافتهها قابل تأمل بودند، زیرا بر اساس شواهد مدتها مشخص بود که قرار گرفتن در معرض سرب مضر است.
تحقیقات قبلی در مورد رابطه بین قرار گرفتن در معرض سرب و ضریب هوشی تأثیر مشابهی را نشان داد، هرچند در یک دوره مطالعه کوتاهتر، "بروس لانفر"، استاد علوم بهداشتی در دانشگاه "سیمون فریزر" در "ونکوور" کانادا که در مورد قرار گرفتن در معرض سرب و ضریب هوشی تحقیق کرده است، گفت: مطالعه من در سال 2005 نشان داد که قرار گرفتن در معرض اولیه با سرب مضرترین آسیبرسانی به از دست دادن توانایی شناختی است که بر اساس IQ اندازهگیری میشود.
او همچنین ادامه داد: بخش غمانگیزتر این است که ما به اشتباهات مشابه ادامه میدهیم؛ اول سرب بود، سپس آلودگی هوا...، و حالا مواد شیمیایی "PFAS" و "فتالاتها" هستند (موادی شیمیایی که برای دوام بیشتر پلاستیکها استفاده میشوند).
قرار گرفتن در معرض سرب در دوران کودکی تأثیرات زیادی بر رشد شناختی دارد. بهگفته متخصصان، همچنین خطر ابتلا به فشار خون و بیماری قلبی را افزایش میدهد.